Cuvinte inspirate

Cuvinte inspirate în spaţiul virtual
Bloggeri Creştini
Cuvinte inspirate
Tinere voci

"din Biblie"

… din Biblie
Animale din Biblie
Instrumente din Biblie
Locuri din Biblie
Minerale din Biblie
Măsuri din Biblie
Nume din Biblie
Plante din Biblie
Popoare din Biblie

Powered By Blogger

Variante de găzduire - cifre

Publicat de Jurnalul lui Mitrut marți, 23 martie 2010

Am făcut recent o trecere în revistă a spaţiilor virtuale creştine care apar în ZeList, cu accent pe platforma pe care sunt găzduite blogurile.
Iată care sunt rezultatele pentru primele 1000 de poziţii din acest clasament:
- în primele 1000 de poziţii ale Zelist intră 33 bloguri creştine, din care 14 în primele 500 de locuri şi 19 în următoarele 500 de locuri
- 13 bloguri sunt găzduite pe un domeniu dedicat, din care 7 în primele 500 de locuri şi 6 în următoarele 500 de locuri
Primul dintre acestea este Ştiri Creştine, care ocupă poziţia 157 în ZeList
- 15 bloguri sunt găzduite pe WordPres.com, din care 6 în primele 500 de locuri şi 9 în următoarele 500 de locuri
Primul clasat dintre acestea este Big Brother care ocupă poziţia 164 în ZeList
- 5 bloguri sunt găzduite de Blogger, din care 1 în primele 500 şi 4 în următoarele 500 de locuri
Primul clasat dintre acestea este Jurnalul lui Mitruţ, care ocupă locul 214 în ZeList.

Aceste rezultate nu sunt surprinzătoare, ele regăsindu-se în structura generală a părţii superioare a ZeList. E de notat că numărul blogurilor deschise pe Blogger este în creştere, dar, având o vechime mai mică în blogosferă, ascensiunea lor va fi vizibilă ceva mai târziu.
Cu titlu de experiment, în afară de blogurile găzduite de Blogger, am deschis un blog pe wordpress.com şi unul pe un domeniu dedicat.
La vremea potrivită voi publica observaţiile pentru cele trei variante de lucru.

4 comentarii

  1. Mihai spune:
  2. personal cred că zeList e limitat.
    isi face treaba in domeniul sau dar pentru a avea o viziune globala ar trebui luate in considerare si alte topuri, printre cele mai folosite ar fi alexa, cu toate ca si asta e limitat.

    oricum e un pas in fata pentru ca pe unele medii evanghelice (ograda lui Alin Cristea) se iau in considerare doar bloguri din topul wordpress.

    Eu unul nu am pus accentul pe zeList tocmai din aceasta cauza - cineva isi poate face mai multe siteuri (dureaza cateva zile) care linkeaza intre ele si poate ajunge rapid sus chiar daca alexa spune ca nu-i viziteaza nimeni siteurile. zoso a iesit din top tot de-asta

     
  3. La nivelul actual al blogosferei româneşti, cred ca ZeList face o treabă foarte buna, cel puţin pentru evanghelici, datorită faptului că permite popularizarea spaţiilor virtuale.
    Aşa cum scriam mai demult, ZeList nu se preocupă nici de popularitate, nici de valoare, ci de vizibilitate, exact ca şi Google.
    E adevărat că Alexa este un instrument foarte bun, chiar prea bun.
    Înscrierea în Alexa este însă prea laborioasă pentru bloggerii fără experienţă.
    Oricum pentru a revendica un spaţiu e nevoie ori de un meta tag inclus în secţiunea head a blogului, ceea ce e posibil la Blogger, ori includerea unui fişier în rădăcină, ceea ce e posibil la un domeniu dedicat, sau un mail de pe domeniul rădăcină.
    În aceste condiţii ar fi multe bloguri ce ar rămâne pe dinafară.
    Ca să nu mai vorbim de Tehnorati, unde procedura e şi mai laborioasă.
    În concluzie, ZeList face o treabă foarte bună pentru România, unul dintre atuurule sale fiind chiar uşurinţa înscrierii.
    Te invit să îţi faci mai multe site-uri şi apoi să tragi concluziile de rigoare referitoare la urcarea în clasament. E adevărat că la început urcă repede împreună, dar vor ajunge la momentul la care acest singur criteriu nu mai ajută şi va trebui să mai sacrifici din ele pentru că vor trage în jos dacă nu au conţinut.
    Cât despre afirmaţia ta legată de Alin Cristea, dă-mi voie să nu fiu de acord cu tine.
    El a făcut şi face o treabă foarte bună. Are libertatea de a-şi alege criteriile aşa cum crede de cuviinţă.

     
  4. Mihai spune:
  5. inscrierea in alexa se face automat. de obicei dupa o luna de la crearea siteului/blogului apare si locul in top. are si un widget de firefox. se gaseste pe alexa.com.
    cand intru pe orice site, cu ajutorul acestui widget vad pozitia siteului, de ex acest site e pe pozitia 5.333.162, adica mediu ca nr. de vizitatori. De obicei, cele mai bune siteuri le gasim pe pozitia sub 500k.
    in acest sens, alexa ofera o perspectiva globala de unde putem incepe sa privim un site. Tehnocrati inca nu avem la noi, merge doar pt siteurile in engleza.

    N-am zis nimic despre lucrarea pe care o face. E ok ce face, dar cand te referi la "mediul evanghelic romanesc" ar trebui sa ridici ochii deasupra granitelor impuse de topul wordpress. Slava Domnului, exista viață și-n alte ogrăzi. Și nu stăm ca Ilie să observăm subiectiv "mediul evanghelic" ca apoi să ne inspăimântăm.

     
  6. Acum m-ai făcut să râd de-a binelea Mihai!
    Aşa e, ce mi-e 500 K sau 450 K? Tot pe-acolo! :))

    Cât despre aşteptare, e bine dacă e o lună. Chiar Bloggeri Creştini a fost înscris prin revendicare, pentru că nu apărea automat după mai mult de două luni.
    Poţi vedea meta tag-ul în head.

     

Trimiteți un comentariu

Căutare



Facebook Group

Prieteni

Arhiva