Cuvinte inspirate

Cuvinte inspirate în spaţiul virtual
Bloggeri Creştini
Cuvinte inspirate
Tinere voci

"din Biblie"

… din Biblie
Animale din Biblie
Instrumente din Biblie
Locuri din Biblie
Minerale din Biblie
Măsuri din Biblie
Nume din Biblie
Plante din Biblie
Popoare din Biblie

Powered By Blogger

Feed complet sau parţial?

Publicat de Jurnalul lui Mitrut miercuri, 24 februarie 2010

RSS (Really Simple Syndication) este o familie de formate web pentru transmiterea fluxurilor de informaţii, adică a celor care se actualizeaza mai des, aşa cum sunt şi blogurile. Are mai multe versiuni, acum fiind la versiunea 2.
Mai este un format foarte cunoscut, concurent al primului, care se numeşte Atom.
Ceea ce genereaza ca flux de informaţii RSS sau Atom este de fapt o codificare.
Decodificarea o face un cititor de feeduri. Cel mai cunoscut este Google Reader. Cititorul de feeduri va decodifica ceea ce i-a fost transmis şi va reproduce şi informaţia si formatarea.
Titularul unui spaţiu virtual decide dacă va permite ca să fie transmis un feed complet sau parţial din Tablou său de control, sau din aplicaţia care creează feedurile, un exemplu fiind FeedBurner.
Este decizia lui cât anume vrea să permita ca să fie citit prin cititor. Fiecare posesor de blog are propria sa viziune asupra acestui lucru. Unii permit transmiterea titlului, altii a titlului şi a unui anumit număr de caractere.
Sunt două abordări:
- prima este aceea de a da feed complet, ceea ce face ca să nu mai fie necesară vizita pe blog, decât eventual pentru comentarii
- a doua este de a da feed parţial pentru a aduce cititorii pe blog

Eu sunt adeptul feedului complet. Decizia de a vizita un anumit spaţiu virtual este doar a potenţialului vizitator. Nu  trebuie obligat să intre în "casa" noastră.
Un alt argument în favoarea feedului complet este şi faptul că există multe spaţii virtuale şi cei ce doresc să citească conţinutul sunt ţinuţi la curent cu actualizările de pe spaţiile virtuale de care sunt interesaţi, fără să fie obligaţi să alerge de la unul la altul.
În postarea anterioară am discutat de criteriile de evaluare în spaţiul virtual. Cu siguranţă că cine ţine foarte mult la popularitatea spaţiului său virtual nu va fi interesat să aibă feed complet, ci de a aduce vizitatori care vor contribui cu un cluck şi eventual un comentariu.
Un argument pentru feedul parţial este şi existenţa pe blog a unuia sau a mai multor module de reclamă, prin bannere sau Google AdSense, vizita pe blog fiind astfel necesară.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Căutare



Facebook Group

Prieteni

Arhiva